Thalita van Ogtrop, mede-oprichter The Next Closet

Vintage
Fashion revolution


door Claire Tielens

Echt waar. Voor een Dior Saddle Bag betaal je tweedehands al meer dan voor een nieuwe. Net als met een goed kunstwerk of een mooie wijn wordt de mooiste mode alleen maar meer waard. Vintage is hot. Dus haal de bezem door je kledingkast. Verkoop wat je toch niet draagt en koop de hipste kledingstukken en accessoires tweedehands. Weg met fast fashion, welkom waardevolle kleding met wow-factor.


The Next Closet maakt van tweedehands designer fashion de eerste keus Vintage fashion groeit 21 procent harder dan gewone mode. Thalita van Ogtrop, mede-oprichter van The Next Closet: “Wij helpen om van tweedehands designer fashion de eerste keus te maken.”

“Waarom zweren steeds meer
influencers bij tweedehands?”


“Waarom zou je iets nieuws kopen als er al zoveel moois is.

Thalita heeft namelijk een gruwelijke hekel aan ‘fast fashion’: “veel te goedkope kledingstukken die na drie keer wassen rijp zijn voor de vuilnisbelt. Koop liever iets prachtigs dat prachtig blijft!” The Next Closet rekent voor je uit hoeveel badkuipen aan water je bespaart met jouw tweedehands aankoop. En het scheelt ook een bak CO2.


Makkelijk de mooiste vintage kopen en verkopen

Thalita: “Mensen zijn lui. Ze willen wel goed voor de wereld zijn, maar je moet het ze wel makkelijk maken. Wij geven mensen 80 procent van de opbrengst van kledingstukken die anders maar in de kast liggen te verstoffen. Dat werkt en dus hebben we altijd en geweldig aanbod, dat elke dag anders is. Millenials willen consuminderen en wij geven ze de mogelijkheid om dat te doen. De modewereld kan niet anders dan aanhaken.”“Een derde van de vrouwen draagt kleding minder dan vijf keer.”

De ongemakkelijke waarheid Na olie is de mode-industrie de meest vervuilende keten ter wereld. Maar liefst 70 procent van een garderobe blijft ongedragen en een derde van de vrouwen draagt kleding minder dan vijf keer voordat het de vuilnisbak in gaat.

Lifestyle transitie magazine
#01 Najaar twintig19